Научно електронно списание за медии, PR, журналистика, бизнес комуникация и реклама
Брой 57/ Май 2024 г.
25 Юни 2024 г., Вторник

Автори

Принтирай E-mail

УНСС Гергана Дончева Янков

УНСС Гергана Дончева Янков
Гергана Данчева Дончева Янков е родена в град Плевен, където завършва математическа гимназия „Гео Милев“. Има три магистратури – в УНСС със специалност „Икономика на туризма“, „Предучилищна педагогика“ от Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ и Медии и журналистика със специалност „Връзки с обществеността“ отново в УНСС.  Автор е на книги за деца: „Истории от Свети Влас“, „Приказни истории – телефон“, „Приказни истории – вентилатор“, както и на „Приказка за лъвчето Биозин“. Втората книга за деца на Гергана Дончева Янков „Приказни истории – телефон“ е представена в седем български училища в САЩ, както и в Генералното консулство на Република България в Ню Йорк.
През годините Дончева Янков се грижи за публичните комуникации по различни проекти за свои частни клиенти от сферите на здравеопазване, мода, изкуство и бизнес и за кратко - на Български Олимпийски Комитет. Гергана Дончева Янков е телевизионен водещ на различни предавания в национален ефир, а през 2017 г. се появява авторското ѝ лайфстайл предаване „Карамел с Гери Дончева“, което е в ефира на BiT. до 2018 г.Гергана Дончева Янков има богат сценичен опит като организатор и водеща на специални събития в България и в чужбина, сред които най-авторитетните награди за мода в България „Златна игла“ и „БГ модна икона“.
От 2019 г. работи като „PR мениджър“ и „Координатор пациенти“ в най-голямата болница за рехабилитация в България – МБПЛР „Сердика“, грижи се и за публичните комуникации на първия и единствен в България Център за роботизирана рехабилитация – ReGoRehabilitation, както и на верига резиденции за възрастни „Сердика“ и верига хосписи „Сердика“. Паралелно с това е автор и водещ на телевизионното предаване „По стъпките на красотата“ – предаване с теми от здравеопазване до кино и изкуство, в ефира на WNESSTV (WellnessTV). Дончева Янков е автор на практико-приложни статии в списание FLM в рубриките „Здраве“, „Лайфстайл“ и „Семейство“.
От  2020 г. е редовен докторант в катедра „Медии и обществени комуникации“ в УНСС под научното ръководство на проф. д. н. Любомир Стойков. Научните ѝ интереси са в сферата на секторния PR и публичните комуникации в здравната сфера.
Принтирай E-mail