Научно електронно списание за медии, PR, журналистика, бизнес комуникация и реклама
Брой 34/ Януари 2018 г.
17 Януари 2018 г., Сряда

Автори

Принтирай E-mail

УНСС, СУ, НХА Любомир Стойков

УНСС, СУ, НХА Любомир Стойков
Любомир Стойков е редовен професор в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), СУ “Св. Климент Охридски” и в Националната художествена академия (НХА). Магистър по журналистика, доктор по филология и доктор на науките. В УНСС преподава “Връзки с обществеността”, “Култура и масмедии”, "Имиджмейкърство", "Управление на връзките с обществеността", "Лайфстайл журналистика", “Фирмена култура и комуникация” и др. ; във Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ “Св. Климент Охридски” преподава “Култура и медии”, “Бизнес комуникация”, "Фешън журналистика" и др.; в НХА преподава “Теория на модата”, “Модата като изкуство и творчество”, “Мода - медии, маркетинг и реклама” и др. Сфера на научните му интереси: масмедии и култура, лайфстайл журналистика, бизнескомуникация, връзки с обществеността, фирмена култура, култура и мода и др.
Роден е на 11 май 1954 г. в Стара Загора. Завършил е журналистика в СУ "Св. Климент Охридски" (1979). Експерт по корпоративна култура и бизнес комуникация, културолог, естетик и PR консултант. Автор и водещ на първото българско специализирано седмично модно предаване “Блясък” по БНТ (1994). Автор и водещ на седмичното модно предаване по Нова телевизия "От игла до конец" (1995 – 2003). Автор и водещ на седмичното модно шоу “Чаровната диктаторка” по телевизия “7 дни” (2004 – 2008). Главен редактор на сп. “Мода” (1997). Главен редактор на електронното списание “Fashion Lifestyle Magazine” (2007 – 2010). Главен редактор на научното онлайн списание „Медии и обществени комуникации”.  Член на Американското общество за връзки с обществеността (PRSA). Председател на Академията за мода. Член на Музея за изкуство "Метрополитън" в Ню Йорк. Консултант на парламентарната комисия по гражданско общество и медии. Съосновател на Асоциацията на имиджмейкърите и специалистите по PR “Имагинес” и член на нейния управителен съвет. Председател на Българската академична асоциация за комуникации. Управител на консултантска къща “От игла до конец”. Член на Съюза на българските журналисти. Интервюирал е десетки световни знаменитости в областта на модния дизайн, киното и поп-музиката. Носител на най-високата награда на Съюза на българските журналисти - "Златно перо".

Автор на книгите:
"Световни модни икони" (2014), „Facebook комуникация” (2012),"Усмивките на модата" (2012), "Ефективна бизнес комуникация" (2010), “Управление на връзките с обществеността” (2007), “Теоретични проблеми на модата” (2006), “Култура и медии” (2006), “Връзки с обществеността и бизнескомуникация” – в съавторство с В. Пачева (2005), “Световната мода – ІІІ част – Италия” (2009), “Световната мода – ІІ част – САЩ” (2004), “Световната мода – І част - Англия и Франция” (2000), "Калинография. Разговори със Ставри Калинов" (1998), "Фирмена култура и комуникация" (1995), "Българската реклама" - в съавторство с Г. Гроздев (1995), "Модата: от Нефертити до топмоделите" (1994), "Човекът отвън и отвътре" (1990), "Красотата на общуването" (1984), "Чаровната диктаторка. Калейдоскоп на модата" (1982) и др.
        Книги на Любомир Стойков в Интернет книжарниците:
 

Книгите на Любомир Стойков в store.bg

        Книгите на Любомир Стойков в Книгосвят

       

Публикации:

Принтирай E-mail