Научно електронно списание за медии, PR, журналистика, бизнес комуникация и реклама
Брой 57/ Май 2024 г.
13 Юли 2024 г., Събота

Образование

Принтирай E-mail

IN MEMORIAM: ПРОФ.Д-Р КОНСТАНТИН АНГОВ

Брой 7 / Октомври 2010 г.
Медии и обществени комуникации

проф.д.ф.н. Иван Славов

Резюме:

Summary:

                    ( 1938 - 2010 )

Удостоеният с правото на по-дълъг живот споделя тъжното задължение да изгледа загубата на повече негови приятели и близки. За двадесетина дни починаха трима мои колеги, а към този списък се прибави и смъртта на моя бивш студент и отдавнашен приятел проф. д-р Константин Ангов.
Този фин мъж имаше силна воля, издръжливост и амбиция за самоутвърждаване. В журналистиката той намери своето призвание, а за работещите с него беше удоволствие да споделят общите задължения и грижи. Отзивчив, радушен по нрав, но също така – критичен и взискателен. С усмивката си постигаше повече, отколкото други с престараване и желанието да се харесват.
Проф. д-р Константин Ангов имаше богат телевизионен опит като заместник-директор на Българската телевизия с множество участия в тази сфера, както и с оригинални собствени изследвания.
Той бе приятен събеседник, задълбочен учен и оригинален преподавател с очарование, което не оставаше незабелязано от неговите колеги, студенти и докторанти. За всичките му приятели и почитатели, кончината на проф. д-р Константин Ангов е наистина голяма загуба!
Светла му памет!
 

дата на публикуване: 17.12.2010, Петък, 20:42
прочетена: 7059 пъти
Принтирай E-mail
Коментари 0 коментара

Име:

E-mail:

Коментар:


Въведи код: