Научно електронно списание за медии, PR, журналистика, бизнес комуникация и реклама
Брой 57/ Май 2024 г.
13 Юли 2024 г., Събота

PR

Принтирай E-mail

Д-р Александър Христов е новият председател на БДВО

Брой 10 / Май 2011 г.
Медии и обществени комуникации

Резюме:

Summary:

                               Той ще води последователна политика, свързана с развитието на

                                     организацията и ползите за членуващите в нея специалисти

Александър Христов, член на Управителния съвет на БДВО, беше избран за изпълняващ длъжността Председател на организацията. Той поема управлението преди началото на мандата си, който трябва да започне в началото на 2012 г.
Промяната в ръководството на БДВО е в резултат на оставката на Стоян Стоянов, избран за Председател на Дружеството за 2011 г. Желанието му да се оттегли беше уважено по време на последното заседание на Управителния съвет на БДВО, проведено на 16 юни 2011 г., а причините за това са свързани с възникнали различия в управлението и с намерението му да насочи усилията си към други успешни проекти. Членовете на УС изразиха своята благодарност към Стоян Стоянов за участието му в организирането на ключовите в календара на организацията Пети PR Фестивал и PR Приз 2011 г., който тази година беше допълнен с първия в страната риалити конкурс за PR - M-Tel PR Challenge Contest.
Избраният за изпълняващ длъжността Председател на БДВО Александър Христов е член на Българско дружество за връзки с обществеността от 2003 г. и участва в ръководната дейност на организацията през последните шест години. Той е Председател на Комисията по етика на БДВО за периода 2006 – 2010 г. Като и.д. Председател на организацията Александър Христов ще работи активно за утвърждаване ценностите на PR професията и високите критерии за нейното практикуване. Той ще следва политика на приемственост и последователност и ще се фокусира върху това, което е от общ интерес за всички комуникационни специалисти в страната.
Понастоящем Александър Христов е Акаунт директор в PR агенция Civitas Bulgaria, а преди това е бил директор в управление „Маркетинг, реклама и връзки с обществеността” в Корпоративна търговска банка АД. Професионалният му опит включва още PR позиция в БАЕЗ, журналист във в. „Банкер” и други. Александър Христов е доктор по комуникации и магистър по международни икономически отношения. Преподава “Връзки с обществеността” в НБУ и в СУ „Св. Климент Охридски”. Aвтор e на над 40 публикации в наши и чужди специализирани издания.
 

дата на публикуване: 18.07.2011, Понеделник, 13:31
прочетена: 4809 пъти
Принтирай E-mail
Коментари 0 коментара

Име:

E-mail:

Коментар:


Въведи код: