Научно електронно списание за медии, PR, журналистика, бизнес комуникация и реклама
Брой 57/ Май 2024 г.
17 Юни 2024 г., Понеделник

Автори

Принтирай E-mail

СУ Веселина Петрова

СУ Веселина Петрова
Веселина Боянова Петрова е завършила е бакалавърска степен по българска филология към СУ „Свети Климент Охридски“, магистър е по журналистика в същия университет. Преминала е успешно редица допълнителни курсове по политическа психология, практическа журналистика, публична комуникация, ораторска реч и др.
Веселина Петрова, позната в обществените среди като Веселина Спасова, е докторант по „Медии и обществени комуникации“ към Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Дисертационният ѝ труд засяга медийната интерпретация на институционалните съобщения, посветени на българо-македонските отношения. Научните ѝ интереси са в областта на социолингвистиката и езиковите прояви в медийната реч.
Тя е журналист с над 10 години опит и интереси в областта на геополитиката, междубалканските отношения, европейската интеграция на Западните Балкани. Интересува се още от произтичащите от това икономически процеси в Европа и търговията на финансовите пазари. В момента е телевизионен водещ на обзорното предаване „В развитие“, излъчвано по единствената българска бизнес и икономическа телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

E-mail: veselina.spasova.petrova@gmail.com 

Принтирай E-mail