Научно електронно списание за медии, PR, журналистика, бизнес комуникация и реклама
Брой 57/ Май 2024 г.
13 Юли 2024 г., Събота

Отзиви

Принтирай E-mail

Креативната комуникация

Брой 7 / Октомври 2010 г.
Медии и обществени комуникации

Резюме:

Summary:

Малък екип с повече от скромен бюджет, но със свежи хрумвания постига ефект, оценяван на над 130 милиона долара. С една щура идея производител съумява петкратно да увеличи продажбите си на битова техника. Собственик на фитнес-клуб привлича много нови клиенти, само като добавя екстравагантност към услугите си. Предприемач побърква конкурентите си от текстилния бизнес с помощта на едно единствено, но особено решение...
Онова, което обединява десетките примери, с които е наситена най-новата книга на проф. Здравко Райков, е тяхната креативност. Те ни показват, че в новите реалности традиционната комуникация се оказва все по-безпомощна, независимо от огромните ресурси, от които се нуждае. Да разчитаме на нея означава да повтаряме това, което конкурентите ни правят и така сами да ограничаваме своите възможности за пазарен успех.
Книгата търси отговор на въпроси, пред които се изправя всеки, който иска да печели повече. Какво означава да си креативен в нашата дигитална и глобална епоха? Кога комуникацията ни е оригинална? Къде се крият необичайните идеи? Как да активираме творческия си потенциал?
Нестандартното мислене днес е необходимо на всеки - от икономиста до музиканта. Затова тази съдържателна и много интересна книга ще е полезна не само за бизнесмени, преподаватели, студенти, но и за всички, които биха искали да управляват съдбата си и да реализират мечтите си.

_________

Райков, Здравко. Креативната комуникация. Как да печелим клиенти и да сразяваме конкуренти. "Дармон". София, 2010.

дата на публикуване: 07.12.2010, Вторник, 21:57
прочетена: 6914 пъти
Принтирай E-mail
Коментари 1 коментара
дата на публикуване: 30.11.-1, 00:00
Oпределено полезна книга - дава представа, как благодарение на нестандартни хрумвания могат да се решават успешно не само комуникативни, но и финансови проблеми. При това е написана забавно, а многото примери точно онагледяват мислите на автора. Стефан Иванов filigrinen@abv.bg

Име:

E-mail:

Коментар:


Въведи код: