Научно електронно списание за медии, PR, журналистика, бизнес комуникация и реклама
Брой 51/ Юни 2022 г.
09 Август 2022 г., Вторник

Журналистика

Принтирай E-mail

Спират предаването на Милен Цветков по Нова телевизия

Брой 36 / Юли 2018 г.
Медии и обществени комуникации

Резюме:

Summary:

От есенния сезон Нова телевизия сваля от екран предаването на Милен Цветков. Това става ясно от програмна схема на медията, разпратена от пресслужбата ѝ. В съобщението се казва, че на мястото на "Часът на Милен Цветков" в късния часови пояс телевизията "ще продължи излъчването на забавно съдържание, филми и сериали, съобразно предпочитанията на зрителите, посочени в актуалните проучвания на аудиторията". В края на миналия сезон Нова не излъчи предварително анонсиран брой на предаването, в който трябваше да се обсъжда фалшивата новина за гръцкия остров на премиера Бойко Борисов. Същата вечер телевизията излъчи запис на старо предаване, след което от медията отрекоха това да е форма на цензура. Изявлението дойде в отговор на реплика на Борисов, че не го интересува какво се говори за него в ефир. "Умолявам ви – дали се цензурирате, дали се автоцензурирате, но моля ви, не ми забърквайте името. Каквото искате пускайте, каквото искате правете, но да ми замесвате името не е честно. Всичко, което има фалшиво, да го пуснат - все ми е тая", коментира тогава министър-председателят. 

В четвъртък Mediapool потърси Милен Цветков, но той отказа коментар по темата. "Няма да коментирам случая", каза водещият, допълвайки, че "това, което се случва е описано в прессъобщението". От прессъобщението става ясно, че Нова телевизия ще продължи излъчването на медицинската драма "Откраднат живот" и полицейската комедия "Полицаите от края на града”. 

Медията съобщава, че през новия сезон сутрешните предавания на "Здравей България" и "Събуди се" ще бъдат с обновени визия и рубрики. Лайфстайл предаването "На кафе" също се завръща в ефир през септември – с обновено студио, нова визия и изцяло променена концепция, в която акцент ще са най-известните личности от България и света. Любопитен момент е, че лайфстайл предаване на свалената по-рано от ефир водеща на сутрешния блок Анна Цолова не е споменато в новата схема на медията, въпреки ангажимента на Нова телевизия от миналата година да има такова предаване.

Източник: Mediapool

Заглавието е на редакцията на сп. "Медии и обществени комуникации" - б.р.

 
 
дата на публикуване: 19.08.2018, Неделя, 09:19
прочетена: 3762 пъти
Принтирай E-mail
Коментари 0 коментара

Име:

E-mail:

Коментар:


Въведи код: