Научно електронно списание за медии, PR, журналистика, бизнес комуникация и реклама
Брой 57/ Май 2024 г.
13 Юли 2024 г., Събота

Медии

Принтирай E-mail

Робот чете телевизионни новини

Брой 38 / Ноември 2018 г.
Медии и обществени комуникации

Резюме:

Summary:

   Китайската новинарска агенция „Синхуа“ пусна първия в света телевизионен водещ, базиран на най-новата AI-технология (изкуствен интелект). Роботът направи дебюта си на 8-ми ноември по време на световна интернет конференция в китайската провинция Джъдзян.
„Той сам се учи от предавания на живо и може да чете текст като професионален водещ“, казват от компанията в онлайн изявление.

 

 

    Друго, което технологията позволява на роботът, е да работи по 24 часа на ден. Самият той казва: „Ще работя неуморимо, за да ви информирам, тъй като непрекъснато ще се въвеждат текстове в системата ми. Нямам търпение да ви донеса съвсем ново новинарско изживяване". Притесненията, свързани с нарастването на индустрията за изкуствен интелект, включват загуба на работни места и непреднамерена дискриминация. Проучващата компания „Гартнер“ (Gartner) предсказва, че всъщност индустрията ще създаде повече работни места отколкото ще елиминира. Изследвания сочат също, че индустрията за изкуствен интелект може да генерира повече от 3.9 трлн. долара през следващите пет години, набирайки кадри от компании като Apple и Coinbase
Източник: CNBC LLC.
 
 

 

дата на публикуване: 29.11.2018, Четвъртък, 06:22
прочетена: 3073 пъти
Принтирай E-mail
Коментари 0 коментара

Име:

E-mail:

Коментар:


Въведи код: