Научно електронно списание за медии, PR, журналистика, бизнес комуникация и реклама
Брой 57/ Май 2024 г.
17 Юни 2024 г., Понеделник

PR

Принтирай E-mail

100 детайла към образа на проф. Любомир Стойков

Брой 40 / Април 2019 г.
Медии и обществени комуникации

Максим Бехар

Резюме:

Summary:

 

 

    Много рядко някой ще се осмели да събере 100 интервюта, които през годините е дал, даже и да ги публикува в книга*. Все някъде и някога ще е изтърсил някоя глупост или нещо, което сега да не му харесва. Особено в тази преходна и толкова сложна българска медийна действителност.
    Някой друг може би няма да се осмели, но не и Любомир Стойков. Познавам го от десетилетия и мога да гарантирам за три сигурни неща – за неговия професионализъм, за неговата почтеност и за неговия винаги ясен изказ с много, ама много тънко чувство за хумор. Сега обаче Любомир Стойков прави и нещо друго с тази уникална книга – внася малко ред в безразборното използване на магическата абревиатура PR в България. Кой каквото и да направи – добро или лошо, политици, спортисти, хора от шоу бизнеса, даже бизнесмени – всичко се слага под този знаменател: „прави си PR“...
    Когато прочетете тази книга, ще видите колко много трябва да е богат един човек, колко камиона с книги да е изчел, колко десетки хиляди хора да е срещнал, колко студенти да е обучил, за да каже, че е професионалист в тази област. PR-ът е твърде сложна материя, която обаче може да се покрие със 100 интервюта, особено от такъв професионалист. Всяко едно от тях слага малък детайл към личността на проф. Стойков, за да се подреди накрая неговият пълен, стойностен образ.
    И след последната страница на тази книга намерете професор Стойков във Facebook и му кажете какво мислите за това, което сте прочели. Със сигурност ще ви отговори.

 

Март 2019 г. Харвард, Масачузетс

_________

* Стойков, Любомир. 100 срещи с мен. Избрани интервюта (1993 - 2018). ИК "Алма комуникация". София, 2019 г., 432 стр.

дата на публикуване: 21.06.2019, Петък, 08:09
прочетена: 4434 пъти
Принтирай E-mail
Коментари 0 коментара

Име:

E-mail:

Коментар:


Въведи код: