Научно електронно списание за медии, PR, журналистика, бизнес комуникация и реклама
Брой 57/ Май 2024 г.
21 Юли 2024 г., Неделя

Образование

Принтирай E-mail

IN MEMORIAM: Доц. д-р Цветан Кулевски - научна ерудиция и академична всеотдайност

Брой 50 / Януари 2022 г.
Медии и обществени комуникации

Резюме:

Summary:

 

 

Внезапно си тръгна от този свят нашият прекрасен колега, забележителен преподавател и верен приятел доц. д-р Цветан Кулевски (1958 - 2022), дългогодишен член на редколегията на сп. „Медии и обществени комуникации“. Поклон пред паметта му и най-дълбоки съболезнования към неговото семейство. По-долу следват изявления и прощални думи във връзка с тази тъжна новина:
 
Академичното ръководство на УНСС:
С дълбоко прискърбие съобщаваме, че на 23 февруари т.г. ни напусна нашият дълбокоуважаван колега и приятел, авторитетен преподавател и изтъкнат учен доц. д-р Цветан Кулевски. Роден е в Плевен. Завършва ТСА „Никола Филчев“, Плевен (1976); ВСУ „Л. Каравелов“, София (1980), специалност „Инженер по ПГС“; СУ „Св. Климент Охридски“ специалност „Журналистика и масова комуникация“ (1991), специалност „Реторика и ораторско изкуство“ (1993) и специалност „Връзки с обществеността и реклама“ (1996). Придобива научната степен „доктор“ (1999), става „доцент“ през 2001. Владее руски и френски език. Има издадени 43 публикации. Води лекционни курсове по публична реч и реторика, журналистическа стилистика, теория и изследване на масовата комуникация, публицистика и документалистика и социални и медийни изследвания. Кариерният път на доц. Кулевски се отличава с редица професионални постижения. От 2015 г. заема председателския пост на Общото събрание на факултет „Икономика на инфраструктурата“. Той е сред блестящите академични умове в катедра „Медии и Журналистика“. В сърцата на студентите и колегите му ще остане празнота и тъга от загубата на доц. Кулевски. Неговата научна ерудиция, преподавателска всеотдайност, човешка и академична почтеност винаги ще бъдат пример за нас. Като широкоскроена личност, той живееше с работата си и я обичаше. С грижа и обич подпомагаше академичното израстване на младите колеги.
Личността и делото му ще останат завинаги част от историята на УНСС! Дълбок поклон пред паметта на доц. Цветан Кулевски!
***
Катедра "Медии и обществени комуникации" на УНСС:
С голяма тъга съобщава, че загубихме нашия колега и приятел доц. д-р Цветан Кулевски. До последния си ден той беше в лекции с нашите студенти. Оставаме с хубавите съвместни спомени и с вярата, че душата му вече е на по-добро място. Сбогом, Цецо! Ще разказваш своите невероятни истории вече пред друга аудитория! Целият екип на катедрата изказва своите най-искрени съболезнования на семейството и близките на доц. Кулевски!
***
Проф. д.н. Любомир Стойков – колега и приятел: 
Кончината на доц. д-р Цветан Кулевски е толкова неочаквана, шокираща, болезнена и абсурдна, че колкото и добри думи да се кажат за него, ще са недостатъчни и непълни. Загубихме прекрасен колега и великолепен приятел, но незабравими ще останат в сърцата ни неговата колоритност и мъдрост, благост и добронамереност, сладкодумие и естественост. Безгранично добър и безрезервно толерантен към студентите и колегите си, доц. Кулевски бе човек, готов да направи всичко, каквото е необходимо за другите - да им бъде от помощ, да ги поощри, утеши и разтуши. Цецо, ти си в сърцата ни! Бог да те прости и царство ти небесно!

 ***

Проф. д.н. Ивайло Христов - колега и приятел:
Доц. Кулевски живя честно и достойно. Беше отдаден докрай на своите студенти и на семейството си. Ще ни липсва топлата му усмивка, неговото неподражаемо чувство за хумор, умението му да бъде над дребните страсти и неволи. Нека да бъде светъл пътят му нагоре и нека Господ да прости неволните му грехове!     

 

дата на публикуване: 24.02.2022, Четвъртък, 08:59
прочетена: 3618 пъти
Принтирай E-mail
Коментари 0 коментара

Име:

E-mail:

Коментар:


Въведи код: