Научно електронно списание за медии, PR, журналистика, бизнес комуникация и реклама
Брой 57/ Май 2024 г.
13 Юли 2024 г., Събота

PR

Принтирай E-mail

Стартира конкурсът PR Приз 2009

Брой 2 / Април 2009 г.
Медии и обществени комуникации

Резюме:

Summary:

За пръв път конкурсът ще се проведе под егидата на
БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ЗА ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА

25 Май 2009 г. – София – Днес, за девета поредна година, стартира националният конкурс за постижения в сферата на Връзки с обществеността в България - PR Приз. Конкурсът, създаден от БДВО, за пръв път ще се проведе под егидата на БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ЗА ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА.

В PR Приз 2009 могат да участват: PR агенции и отдели на търговски компании, медии, държавни институции, правителствени и неправителствени организации. Проектите, които могат да представят за участие трябва да са реализирани през 2008 година. Конкурсните категории, в които ще се състезават претендентите за PR приз са 15: Корпоративна PR кампания; PR кампания за персонален имидж; Общественозначима PR кампания на организации от стопанския сектор; Социално отговорна PR кампания на организации от нестопанския сектор; PR кампания на държавна институция; PR кампания на политическа организация; Вътрешноорганизационен PR; PR кампания на нов продукт; PR кампания на съществуващ продукт или услуга; PR събитие; PR кампания на медия; Кризисен PR; PR кампания в сектор Туризъм и свободно време /спорт, забавления. др./; PR кампанията в сектор Финанси и връзки с инвеститори и PR кампания в сектор Информационни и телекомуникационни технологии.
И тази година ще има специална катергория “PR студент”, в която могат да се включат студенти по PR след трети завършен курс като представят PR програма или план за PR кампания, развита за целите на курсов проект.
Новото тази година е, че е добавена нова категория в конкурса – „PR кампания за персонален имидж”. В тази категория могат да участват кампании за изграждане на персонален имидж и управление на персонална репутация.

Съгласно регламента на конкурса, оценяването на проектите отново ще премине през два етапа – предварително журиране и публична защита на проектите.
Важни дати за конкурса:
Приемане на проектите: 21-24 април 2009 г. на адрес:

За конкурса PR Приз 2009
София 1000
ул. “Ангел Кънчев” 1, ет. 5

30 април - 15 май 2009 г. Предварително журиране
16 и 17 май 2009 г. – Публично представяне на номинираните проекти;
22 май 2009 г. - Официална церемония за награждаване на участниците
 в конкурса PR Приз 2009.

Такса за участие в PR приз 2009 ще бъде 250 лева на кандидатстващ проект. Организации, чиито служители членуват в БДВО, Асоциация ИМАГИНЕС или БААК и са платили членския си внос за 2009 г., ползват преференциална такса за участие в размер на 200 лв. Организации, които подават заявки за участие в категорията „Общественозначима PR кампания на организации от стопанския сектор” и „Социално-отговорна PR кампания на организации от нестопанския сектор”, ползват преференциална такса за участие в размер на 150 лв. Студенти, които подават заявки за участие в категория „PR студент”, не заплащат такса за участие.

Генерални спонсори на PR Приз 2009:
Mtel и ПОК „Доверие”

Повече информация и форма за участие ще можете да намерите на: www.bdvo.org след 27.03.2009 г. Своите въпроси и заявки за получаване на документите можете да изпратите и на e-mail: m.atanassova@gmail.com


 

дата на публикуване: 25.05.2009, Понеделник, 15:59
прочетена: 3662 пъти
Принтирай E-mail
Коментари 0 коментара

Име:

E-mail:

Коментар:


Въведи код: