Научно електронно списание за медии, PR, журналистика, бизнес комуникация и реклама
Брой 57/ Май 2024 г.
13 Юли 2024 г., Събота

PR

Принтирай E-mail

Победителите в деветото издание на конкурса PR приз ще станат известни утре

Брой 2 / Април 2009 г.
Медии и обществени комуникации

Резюме:

Summary:

С лекция на Президента на европейската PR конфедерация Роберто Дзангранди
ще бъде закрит тазгодишния PR фестивал в България

21 Май 2009 г. – София – На официална церемония утре в столичния хотел „Метрополитън” ще бъдат връчени наградите на победителите в тазгодишното девето издание на конкурса за най-добра кампания на 2008-мa – PR Приз. Тази година отличието се връчва в петнадесет категории. До финала на конкурса през 2009 г. достигнаха 28 проекта на различни PR агенции, компании и организации.

В състава на журито, оценяващо проектите в PR Приз 2009, са Роберто Дзангранди – президент на европейската PR конфедерация (CERP), Колин Фарингтън – председател на Global Alliance и генерален секретар на CERP, и д-р Сера Гьорпе – вицепрезидент на CERP и член на борда на Турската PR Асоциация. Председател на журито е Милена Атанасова – Председател и на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО).

Тържествената церемония по награждаването ще отбележи и края на Третия PR фестивал в България. Той бе открит на 20 май 2009 г. с дискусия на тема „Корпоративната социална отговорност в публичното пространство”. Интересни данни от проучвания в панела изнесоха Красимира Величкова – изпълнителен директор на Български дарителски форум, Светлана Каишева – Български форум на бизнес лидерите и Климентина Рашева от Denkstatt България. Участие със посочване на конкретни кампании също взеха Даниела Петкова – изпълнителен директор на ПОК „Доверие” и Нина Мирчева – Директор „Корпоративни комуникации” в Mtel.

Днес фестивалът продължава с дискусионен панел, в чийто фокус е темата за образованието по комуникации в България. Майсторски клас на тема „Имиджът: възход и падение” е подготвил проф. Любомир Стойков, съвместно със свои колеги от множество университети, където има катедри по интегрирани маркетингови комуникации.

Последният ден от форума ще бъде посветен също на много актуална тема – политическия PR в условията на предизборна кампания. Сред поканените участници са представители на основните политически сили в страната, социолози, политолози и специалисти по комуникации.

Фестивалът ще бъде закрит с лекцията на Президента CERP Роберто Дзангранди на тема „Глобалната финансова криза и нарастващата роля на различните заинтересовани страни”.

PR Приз 2009 и Трети PR фестивал се провеждат с любезното съдействие на Mtel и ПОК „Доверие”, Българска асоциация за външна реклама и Софарма.

Медийни партньори на конкурса и на фестивала са: БТА, Dir.bg, Дарик Радио, ReTV, Вестник Капитал, вестник Дневник, Списание Мениджър, Списание Тема и онлайн изданието Медии и обществени комуникации.


 

дата на публикуване: 25.05.2009, Понеделник, 17:38
прочетена: 4117 пъти
Принтирай E-mail
Коментари 0 коментара

Име:

E-mail:

Коментар:


Въведи код: