Научно електронно списание за медии, PR, журналистика, бизнес комуникация и реклама
Брой 57/ Май 2024 г.
13 Юли 2024 г., Събота

PR

Принтирай E-mail

Как прес информациите могат да станат предпочитани в търсачките?

Брой 4 / Януари 2010 г.
Медии и обществени комуникации

Резюме:

Прес информациите са по-важни за маркетинга, отколкото можете да си представите

/ По материали от www.webprnews.com /
 

Summary:

Прес информациите са не само чудесен начин да разпространите новина за новостите във вашия бизнес. Те могат да генерират и трафик особено чрез интернет търсачките. Това не е новина, но е често пренебрегван факт.

„Търсачките в интернет са доказано важен маркетингов инструмент за малкия бизнес, което е достъпно днес, защото генерират интернет трафик и потенциален интерес към интернет сайтовете на по-малки компании.”- споделя говорителят на PRWeb пред WebProNews. - “Все пак, тъй като подобряването на класациите в търсачките е желателно, постигането на резултати може да се окаже едновременно и предизвикателство, и фактор за повишаване на конкуренцията.” – допълва той.

През лятото на миналата година PRWeb оповестява проучване, отнасящо се до компания, която редовно отбелязва покачване в класациите на търсачките и 50% пик в интернет трафика след като пусне прес информация. Фактически, за всяка оповестена информация се отбелязва скок от 400% в два различни интернет сайта, но от компанията не вярват, че този пик се дължи на едни и същи потребители. Също така, компанията използва социални медии като Twitter, за да удължи живота на прес информациите, като казва, че това също генерира допълнителен трафик.

„Когато добавихме линк към нашите прес информации в Twitter и други социални мрежи забелязахме, че това разшири обхвата на разпространение и удължи живота на съобщенията.” – казва изпълнителният директор на компанията, разглеждана в проучването. „При други прес информации отчитахме първоначален пик в трафика към нашия сайт през първите два дни, а след това интересът спадаше. Чрез тези приложения видяхме, че трафикът остава висок до пет дни след пускането на новината.”

В тази връзка, от проучване на Arketi Group от лятото на миналата година става ясно, че журналистите използват интернет по следните начини:

- 95% за търсене
- 92% за четене на новини
- 92% за кореспонденция
- 89% за търсене на идеи за материали
- 87% за търсене на източници на информация
- 75% четат блогове
- 64% гледат уебинари
- 61% гледат YouTube
- 59% за социални мрежи

Ако се чудите дали процентът на социалните мрежи е нараснал към момента, очакванията са, че те ще стават все по-важни при търсене на информация, особено с включването им в търсачки в реално време като Google.

Източник: "PRактики", бр.2, 15.02.2010 - електронно информационно издание на БДВО
 

 

дата на публикуване: 16.02.2010, Вторник, 12:02
прочетена: 3851 пъти
Принтирай E-mail
Коментари 0 коментара

Име:

E-mail:

Коментар:


Въведи код: